Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Žene, mir, sigurnost

8a8fcb5ff0911329b5f54f95c95fff93 XL

U sklopu sedmice ženske solidarnosti i izgradnje mira koja se održava u BiH od 03. do 09. marta 2015. godine pod nazivom “Žene, Mir, Sigurnost”, ogranizovano je i druženje, predstavljanje i prezentacija novoosnovanog Udruženja za afirmaciju žene u Bosni i Hercegovini.

Udruženje je osnovano u januaru 2015. godine pri Ministarstvu pravde BiH i akcentt djelovanja Udruženja kroz predstavljanje njegovih programskih ciljeva, vizije, misije i vrijednosti udruženja stavljen je na afirmaciju i promociju žene u tri bitna segmenta društva: obrazovanje, politiku i biznis.

Prezentaciji koja je održana u Hotelu Internacional u Zenici su prisustvovale brojne zvanice, od predstavnica Udruženja koja imaju isti ili sličan opsreg djelovanja, predstavnica žena različitih političkih partija (predsjednica foruma žena SBB i SDP-a), zastupnica na svim nivouma vlasti (dr Anela Šestić, Alma Kratina, Emina Tufekčić, Nevzeta Begić ) i drugih zainteresovanih građanski ovoga grada.

Prezentacija je bila podijeljena na tri dijela, u prvom dijelu dobrodošlica i upoznavanje sa Udruženjem, drugi dio Politika u štiklama (prezentacija statističkih podataka koliko su žene zastupljene na bh političkoj sceni i kako ti podaci izgledaju u drugim državama), i treći dio Žena u biznisu (kako se žena treba izboriti za svoj ravnopravan položaj u biznisu sa muškarcem).

Zaključak sastanka bio je da se jednim pismom podrške stavi doznanja da porodilje koje svaki dan pred zgradom Vlade traže svoja prava nisu same.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Proudly powered by WordPress