Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U derbiju kola A2 lige borba visočkih košarkaša u Goraždu

KK Visoko KK Burch
U okviru 14. kola košarkaške A2 lige – grupa Jug danas će članovi Košarkaškog kluba “Visoko” u derbiju kola gostovati kod ekipe Goražda, u nadi da će uspjeti savladati ovu veoma jaku ekipu i tako obezbijediti sebi sigurniju borbu za gornji dio tabele i eventualni prolaz u viši rang takmičenja.
Iako su se do prošlosedmičnog kola predviđale ekipe koje će osigurati plasman u A1 ligu, nakon proteklog vikenda ispostavilo se, žargonski rečeno, da lopta jeste itekako okrugla i da je u sportu moguće sve, pa su tako u proteklom kolu favorizirane ekipe Burch i Spars, obje iz Sarajeva, izgubile utakmice čak dvocifrenom razlikom, od direktnih konkurenata, što je završnicu prvenstva učinilo itekako zanimljivom jer sada četiri ekipe pretenduju na prvo, odnosno, drugo mjesto. Od tih ekipa, u današnjem direktnom okršaju između KK “Visoko” i KK “Goražde”, dobiti ćemo jednog sigurnog favorita za prve dvije pozicije, dok će se poraženi morati zadovoljiti sredinom tabele, a u ostalim utakmicama pratiti ćemo favorite koji su prošlo kolo pobacili i ostavili prostor za statistički manevar u samom finišu prvenstva.
Tako će, u ovoj zavšnici, ukoliko ostvari pobjedu u današnjem duelu, ekipa iz Visokog imati idealnu priliku da zauzmu pozicije koje vode u viši rang, i onda će, nakon pauze u narednom kolu, u 16. kolu imati priliku da u duelu sa ekipom Sparsa riješi konačnu sudbinu u završnici prvenstva.
U svakom slučaju, očekuje nas jedan veoma zanimljiv duel i prilika za ekipu iz Visokog da nakon mnogo godina ostvari dobar plasman u završnici i priliku za prolaz u A1 ligu.
Svakako, pratite naš portal, u toku dana donosimo vam i detaljan izvještaj sa utakmice u Goraždu, gdje će naša ekipa pratiti visočke košarkaše.

Proudly powered by WordPress