Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Iz Udruženja “Nit života” odgovorili zašto su isključili neke od svojih članica

mirnes fatic 2015 -1Na posljednjoj sjednici OV Visoko, vijećnik Mirnes Fatić (BPS) uputio je vijećničko pitanje adresirano na Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke. Pitanje glasi:  “Zašto su izbačene iz udruženja žene: Vahida Peksin, Djedović Fikreta, Mujanović Zakira, Nusreta Vila.

Na postavljeno pitanje stigao je i odgovor koji glasi:

Po Članu 38,41 I 42, Stav 1,2,3 statuta Udruženja, na sastancima održanim 27.11.2014., 10.12.2014. i 19.02.2015., odlučeno je da se : Vahida Peksin, Fikreta Đedović, Zakira Mujanović i Nusreta Vila isključuju iz Udruženja zbog ometanja rada Udruženja. Udruženje “Nit života” je navladina, neprofitabilna organizacija i nepripada nijednoj grupi poreznih obveznika te se finansijski izvještaj podnosi AFIP-u Sarajevo , što je i urađeno u zakonskom roku i z 2013. i za 2014.godinu. Za sredstva dodjeljena za projekte po javnom pozivu Općine Visoko uredno su podneseni izvještaji o utrošku sredstava, što će biti urađeno i za projekte čija je realizacija u toku.

Za sve ostale informacije o radu Udruženja i našim problemima pozivam gospodina Mirnesa Fatića, ali i ostale općinske vijećnike da prisustvuju našim saszancima, upoznaju se sa članovima Uduženja i podrže nas u daljem radu.

Kontakt telefon je:.062/860-961, email: fatimavranac@hotmail.com.

Proudly powered by WordPress