Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edhem Goga: “Fantomska Opštinska liga je značajno uticala na ovo što je danas NK Bosna”

adis hajlovac ns zdk 2015U Zenici je danas održana Izvještajna skupština NS ZDK na kojoj se raspravljalo o Izboru radnih tijela, Usvajanju zapisnika sa sjednice Skupštine NSZDK od 18.03.2014.godine, Izvještaju  o radu Saveza za 2014.godinu i Plana za 2015.godinu, Izvještaju o finansijskom poslovanju Saveza u 2014.godini i Planu prihoda i rashoda u 2015.godini i Odluci o imenovanju predsjednika Disciplinske komisije NSZDK.

Predsjednik Verifikacione komisije je član UO NK Bosna Visoko Adis Hajlovac koji je verifikovao prisustvo članova i donio odluku o kvorumu. Sjednicom je vodio predsjednik NS ZDK Muhamed Begagić zajedno sa potpredsjednikom Dariom Pekićem i generalnim sekretarom Safijom Mahmićem. Kao predstavnik NS BiH prisutan je bio član Izvršnog odbora Suvad Spahić.

NS ZDK Dnevni redInteresantno je da je na ovoj Skupštini u svom izlaganju predstavnik Mladosti iz Doboja, trenutno lidera na tabeli Prve lige FBiH rekao kako treba pooštriti kriterije oko prijema klubova u Savez kao što su Moštre i Zmaj iz B.Mahale. A kao razlog je naveo to da su primljeni u Savez, a da nikad nisu zvanično zaigrali u nekom takmičenju. Edhem Goga je nadalje rekao da se mora iznaći rješenje za “problem Visokog”, jer u Visokom postoji fantomska Opštinska liga koja broji 18 klubova i što je značajno utjecalo da “nema NK Bosna”, kako je rekao jednog sjajnog kluba sa sjajnom istorijom i rezultatima..

Sastanak je završen sa jednoglasnim usvajanjem svih tačaka Dnevnog reda.

Proudly powered by WordPress