Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vukićević i Nikić u Gradačcu evocirali uspomene

nikicvukicevicNa nedjeljnoj utakmici između Zvijezde i Čelika u Gradačcu sreli su se stari prijatelji i dugogodišnji rivali s terena, Slaviša Vukićević i Nikola Nikić. Ljuti suparnici, jer su nosili jedan bordo a drugi plavi dres sarajevskih klubova – Željezničara i Sarajeva, privatno su veliki prijatelji. Vukićević je dugo nosio dres Sarajeva i igrao je u onoj šampionskoj ekipi s takvim imenima kao što su. Merdanović, Kapetanović, Musemić, Pašić, Janjoš, Hadžibegić, Jozić … a sada radi u firmi SGM koja se bavi organizacijom internacionalnih nogometnih utakmica iz Pariza i stalno je na relaciji Sarajevo- Pariz.

Nikić je trener juniora Zvijezde, član stručnog štaba prvog tima i aktuelni selektor ženske U-19 reprezentacije BiH, tako da su obojica ostali vezani uz nogomet. Kao i uvijek priča o nogometu nije nedostajalo, zadirkivanja na račun bivših klubova takođe, ali iznad svega je zračila ona sreća i zadovoljstvo kada se sretnu stari sportski prijatelji. Društvo im je pravio Enver Delimustafić koji je tom susretu davao poseban ton u prisjećanju na događaje iz prošlosti.

Svaki ovakav susret uvijek izazove nostalgično sjećanje kod običnog posmatrača na period kada su oni igrali i na to kakav se samo tada igrao fudbal, a oni su svojim igrama sigurno dali pečat tom periodu.

Sportavaz.ba/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress