Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas od 15:00 sati okršaj Bosne i Radnika

nkbosna-navijaci

Danas od 15:00 sati na Gradskom stadionu Luke članovi NK “Bosna” Visoko će tražiti svoju šansu za produžetak pobjedničkog niza i osiguranje sigurne završnice i prvog mjesta na tabeli, na kojem se Bosna nalazi još od kraja prvog dijela sezone.
Nakon što su upisali dvije pobjede na startu proljetnog dijela sezone, ove subote Visočani će se nadmetati sa NK “Radnik” iz Hadžića, koji se trenutno nalazi na 5. mjestu tabele sa ostvarenih 49 bodova, što je 19 bodova manje od visočke ekipe. No, unatoč ovolikoj nadmoći ekipe iz Visokog biti će im potrebna velika pomoć svih navijača i simpatizera, budući da u ovu utakmicu ekipa ulazi oslabljena, bez par ključnih igrača, koji su zbog kartona zarađenih u proteklom kolu, suspendovani. Naime, zbog direktnog crvenog kartona u ovoj utakmici neće nastupiti Harun Strika, kao ni Meldin Hodžić, Ahmet Frljak i Adin Čiva koji su dobili po treći žuti karton te zaradili automatsku suspenziju u trajanju od jedne utamice.
No, ipak ostaje ta psihološka prednost domaćina i velika nadmoć visočke Bosne, koja ove sezone stvara sjajne rezultate i ima velike pretenzije i preduslove za prolazak u Prvu ligu FBiH, a sigurni smo da će i navijači domaće ekipe, kao i na proteklim utakmicama, dati svoj veliki doprinos u ostvarivanju jednog takvog cilja. Također, iz Uprave NK Bosna, početkom ove sedmice, pozvali su sve prijatelje visočkog nogometa da im se pridruže na ovoj utakmici u budu njihov 12 igrač. 

Proudly powered by WordPress