Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Merhamet brine o porodicama u socijalnoj potrebi

HO Merhamet MDD u saradnji sa njemačkim donatorom Kalimero uspio je obezbijediti nova invalidska kolica za Sejdić Murisu iz Visokog. Murisa je od rođenja nepokretna te zbog teške ekonomske situacije porodica nije bila u mogućnosti kupiti kolica za Murisu kako bi imali priliku da je povremeno izvedu u šetnju ili pak u istim transportuju do ljekara u slučaju potrebe. Tako da je bila prinuđena svo vrijeme provoditi u zatvorenom prostoru što dodatno negativno  utiče na psihičko stanje osoba sa invaliditetom.

Na molbu porodice Sejdić  Merhamet u Visokom poduzeo je  aktivnosti u iznalaženju mogućnosti za nabavku specijalnih kolica za invalide te uz puno razumijevanje i stručnost firme Otto Bock iz Sarajeva nakon uzimanja mjera i ugradnje specifičnih dodataka na kolica ( obaranje naslonjača za leđa , podizanje papučica za noge, naslonjača za glavu, podizanje stranica – naslonjača za ruke i ugradnje radne ploče …) kolica su isporučena.

Majka Adila je presretna kao i otac Almir  koji su sa velikom zahvalnošću prihvatili donaciju vrijednu oko 4500,00 KM te poželjeli dobro zdravlje i sreću svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Proudly powered by WordPress