Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutra obuka Jedinica oružanih snaga BiH u akcijama zaštite i spašavanja

U Kasarni „7. muslimanske brigade“ sutra, 08.04.2008.g. u 08.50 sati,  počet će i obuka Jedinica oružanih snaga BiH u akcijama zaštite i spašavanja sa strukturamaa civilne zaštite na području Zeničko – dobojskog kantona. Prisutnima će se obratiti komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite, Nermin Mandra.


 

Program je planiran u okviru inicijative Kantonalne uprave civilne zaštite i 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH o osposobljavanju većeg broja pripadnika Oružanih snaga za provođenje mjera zaštite i spašavanja od požara, spašavanja na vodi i pod vodom te evakuacije stanovništva sa ugroženog područja.

Obuka će se realizovati od aprila do oktobra ove godine, a u programu bi učestvovale općinske službe civilne zaštite Zenica, Zavidovići i Maglaj, sa strukturama službi za zaštitu i spašavanje, te Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica i Služba za spašavanje na vodi iz Zavidovića.

 

Pored obuke, ovim programom predviđena su i zajednička izviđanja potencijalno ugroženih područja sa štabovima civilne zaštite, a na kraju realizacije programa, predviđena je  i zajednička vježba. 

Proudly powered by WordPress