Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukomet: Bosna poražena u Doboju, Sloga – Bosna 33:29 (14:16)

Rukometaši visočke Bosne doživjeli su novi gostujući poraz večeras u doboju od ekipe Sloge rezultatom 33:29. Sami početak susreta, ali posebno prvih dvadeset minuta igre pokazali su ekipu Bosne u nekom novom izdanju i činilo se da će Bosna ne samo da pobjedi ekipu Sloge, već da ih možda i deklasira na domaćem terenu. Najveća prednost Bosne u tim trenucima bila je 13:7 u 20. minuti igre. Ipak do poluvremena ekipa Sloge se vraća u igru i na poluvrijeme se ide sa dva gola prednosti za Bosnu, bilo je 16:14.

U drugom dijelu dolazi do neočekivanog pada u igri Bosne koju domaći igrači kažnjavaju, a prvi puta na utakmici vode u 38. minuti, bilo je 20:19. Bosna u 42. minuti ponovo vodi, ali se ispostavilo i posljednju puta na utakmici 22:21. Ponovo rukometaši Sloge preuzimaju konce igre u svoje ruke, sve do 56. minute kada Bosna ponovo dolazi do izjednačenja 27:27. Ipak u posljednje 4 minute Sloga pravi nedostižnu seriju od 6:2 i na kraju slavi sa 33:29.

Prvo ime utakmice bio je golman Sloge Šandor Hodik sa 21 odbranom, te Medžić sa 8 golova. Kod Bosne Hadžić zabilježio 18 odbrana, Mustafić postigao 7 golova od kojih čak 5 sa linije sedam metara, te Čakić 6 golova i Šahinović i Halilbegović po 5 golova.

Bosnu do kraja sezone čekaju još dva teška gostovanja kod Borca u Banja Luci i Izviđaća u Ljubuškom, a težak ispit će biti i veliki derbi protiv imenjaka iz Sarajeva, sarajevske Bosne.

Proudly powered by WordPress