Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi udžbenici za sedme razrede devetogodišnjeg obrazovanja

altOd naredne školske godine reforma obrazovanja provodi se u sedmim razredima devetogodišnjih osnovnih škola. Procedura izbora školskih udžbenika je u nadležnosti Ministarstva obrazovanja Federacije BiH i Vijeće za usklađivanje udžbeničke politike je sačinilo spiskove odobrenih udžebnika i dostavilo izdavačima.

Knjige su u završnoj fazi štampanja i pripreme za tržište, potvrdila je Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda ZDK, a za koje će se udžbenike sa spiska odobrenih knjiga opredijeliti i koristiti ih, i ove godine biće nadležnost nastavnika i njihovih aktiva u školama.

– Mi smo sačinili i prijedlog nastavnog plana i programa za sedme razrede i dostavili ih još u junu osnovnim školama na prostoru ZDK, kako bi se nastavnici upoznali i pripremili, u završnoj fazi je izrada prijedloga nastavnog programa i za osme i devete razrede, a urađena je i revizija prve trijade devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, koja će se primjeniti od naredne školske godine, ističe direktorica Selmanović.   

Pedagoški zavod ZDK u sklopu priprema za narednu školsku godinu tokom zadnje sedmice avgusta organizovaće i stručne seminare, ovaj put naminjene za oko 400 prosvjetnih radnika iz srednjih škola našeg kantona. Planiranao je ramatranje brojnih tema,a ovom edukacijom biće obuhvaćeni nastavnici svih profila.

(RTV Zenica)

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress