Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U akciji glasanja za ljepše porodilište u BiH za sada vodi Kantonalna bolnica Zenica

altKrajem maja “Domestos”, robna marka u segmentu sredstava za higijenu doma, pokrenula je društveno odgovornu akciju pod nazivom “Vaš glas za ljepše porodilište”, u kojoj za sada vodi Kantonalna bolnica Zenica sa 35,7 posto glasova od ukupnog broja. Cilj akcije je učiniti prve zajedničke dane novorođenih beba i njihovih mama još ljepšima i ugodnijima kroz poboljšanje uvjeta u bh. porodilištima.

Akcija “Vaš glas za ljepše porodilište” trajat će do 31. oktobra, a tokom ovoga razdoblja moći će se glasati za jedno od 19 porodilišta koja su se pridružila akciji te odlučiti o dobitniku donacije.

“Domestos” će u obnovu porodilišta, koje tokom ove akcije, dobije najveći broj glasova uložiti 80.000 KM.

Kako u akciji sudjeluje niz porodilišta iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, u ovoj firmi su izrazili nadu da će sadašnje i buduće mame razmisliti i prisjetiti se bolnice u kojoj su rođene ili se odlučiti za bolnicu u kojoj će tek stići prinova u njihovu porodicu.

Kantonalnu bolnicu Zenica slijede Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s 12,7 posto, Univerzitet kliničkog centra Tuzla s 10,2 posto, Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać sa sedam posto, Opšta bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo sa sedam posto, Sveučilišna klinička bolnica Mostar sa šest posto, Klinički centar Banja Luka s 4,7 posto, Opšta bolnica Zvornik s 3,6 posto, Kantonalna bolnica Travnik s 2,9 posto, Kantonalna bolnica Goražde s dva posto, Opšta bolnica Bijeljina s 1,7 posto, Opšta bolnica Kasindo s 1,5 posto, Opšta bolnica Brčko s 1,2 posto, Opšta bolnica Doboj s 1,2 posto, Opšta bolnica Trebinje s 0,65 posto, RMC “Safet Mujić” Mostar s 0,6 posto, Opšta bolnica Gradiška s 0,53 posto, Opšta bolnica Foča s 0,41 posto i Opšta bolnica Prijedor s 0,41 posto glasova.

U akciji se može sudjelovati kupovinom proizvoda Domestos, a potom je potrebno poslati račun ili kopiju računa na koje će se upisati porodilište kojem se daje glas, napominju iz “Domestosa”.

Upisivanjem glasa na web site www.glaszaljepseporodiliste.net također je moguće dati svoj glas jednoj od odabranih bolnica.

Proudly powered by WordPress