Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost RK “Visoko”

altRukometni klub „Visoko“ i Škola rukometa obavještava sportsku javnost i roditelje dječaka generacija 1995., 96. i 97. da je Rukometni klub „Bosna-Prevent“ bez našeg znanja, dogovora i saradnje, samoinicijativno, nagovorio (vrbovao) prelazak 39 dječaka iz našeg kluba u svoju sredinu obećavši im „bolje uslove i bolju stručnu obrazovanost“ s obzirom na angažovanje rukometnog stručnjaka iz Srbije.

Podsjećamo da se radi o dječacima većeg i manjeg talenta, podignuti višegodišnjim i mukotrpnim radom u našoj rukometnoj školi, da smo te dječake više puta vodili na putovanja u Italiju, Francusku i Španiju i na razne turnire i da nije lako odreći se svoga truda i rezultata.

Također, podsjećamo da smo do sada RK „Bosna-Prevent“ darovali  besplatno preko stotinu dječaka koji su starosno prerasli naše kategorije, ali ovaj postupak nije bio planiran ove godine i uslovljava naše postojanje.

Za posljedicu ima otkazivanje Lige U14 gdje smo u novoj takmičarskoj godini prijavili dvije ekipe, te doveli u pitanju naš ugovoreni, jedanaesti odlazak na „Granollers Cup 2011“ u špansku Barcelonu; kao i niz drugih aktivnosti.

Vi iz RK „Bosna“ ste zaboravili  da smo uvijek bili korektni prema vama, da nikada nismo naše dječake registrirali u Rukometnom savezu BiH, da vi ne bi plaćali  preregisrtraciju naših igrača i time vam uštedili najmanje 25.000,00 KM.

Zaboravili ste, da ste prije nekoliko mjeseci  prodali u Katar naš produkt, mladog igrača Hasagić Salema i zaradili 20.000,00 KM…

Ova manipulacija mladim ljudima i ukupna situacija u klubu u režiji direktora Handžić Mirze, odgovorne predsjednice Edine Hasečić i ostalih bezimenih istomišljenika sakrivenih iza kulisa Upravnog odbora je samo novi dokaz jednog  neracionalnog i nepoštenog odnosa  RK „Bosna-Prevent“.

Naše pravo nije da se miješamo u politiku rada jedne sportske institucije, ali kada ta institucija „KRADE NAŠE IGRAČE“, onda je to naša DUŽNOST zbog ISTINE i ukupnih sportskih odnosa u našem gradu.

Gospodo iz RK „Bosna-Prevent“, funkcioneri i treneri,  trebali ste pronaći 39 polaznika i od njih napraviti 39  igrača i dobrih učenika, a ne kititi se tuđim perjem na muci drugih !!!

 

Visoko, 20.8.2010.

 

 

 

 

Predsjednik UO RK „Visoko“

i rukovodilac Škole rukometa:

Antović Zdenko

 

Proudly powered by WordPress