Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Sejad Zaimović optužio Vahida Heću za izborni neuspjeh u ZDK

altNeuspjeh na proteklim Opštim izborima u BiH, Stranka za BiH pripisuje „određenom društvenom kontekstu u kojem se odvijao izborni proces“ i očiglednoj želji građana za promjenama. Kantonalni odbor S BiH u Zenici priznao je i određene slabosti stranke koja će u naredne četiri godine vlasti biti opozicija.

Šokirana rezultatima ovogodišnjih izbora, potpredsjednica Glavnog odbora Stranke za BiH, Zdenka Merdžan izrazila je uvjerenje da, u želji za promjenama, građani nisu prepoznali kvalitetne projekte S BiH. Izborni neuspjeh, predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH, Zenica, Sejad Zaimović, pripisuje i medijskim napadima na predsjednika Stranke za BiH, dr. Harisa Silajdžića, kupovini glasova i neodgovornosti visoko pozicioniranih kadrova Stranke, misleći na još aktuelnog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vahida Heću.

Stranka za BiH, u prethodnom sazivu, u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona /ZDK/ imala je 11 poslaničkih mandata, a u narednom će imati četiri. Sa skoro 37.800 broj glasova povjerenih ovoj stranci u ZDK, u ovoj izbornoj godini pao je na 14.000.

Proudly powered by WordPress