Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U povodu 10. godina Univerziteta u Zenici:Zenički autori izlažu u visočkoj Galeriji Likum 76

altIzložba radova četiri zenička umjetnika otvorena je sinoć u Galeriji Likum 76 u Visokom. Izloženi su radovi Biljane Vrbić – Mačak, Jasmina Kukavice, Miroslava Šetka i Muhameda Bajramovića koji je i otvorio izložbu. Ova izložba je napravljena u povodu 10. godina postojanja Univerziteta u Zenici.

„S obzirom da se svake godine održava promocija svih studenata Univerziteta u zeničkoj Areni, mi smo došli na idejui da upriličimo izložbu radova na kojoj su u foajeu BNP u Zenici izlagali i zenički studenti. Želja nam je bila i da pokažemo šta studenti rade na Pedagoškom fakultetu. Velika nam je čast što će naše radove vidjeti i publika u Visokom jer imamo tu sjajnu saradnju između likovnih stvaralaca Visokog i Zenice, a i zbog  značajnog broja studenata koji studiraju u Zenici.“ – istakao je Bajramoć.

Prisutne je upoznao i sa namjerama zeničkog Univerziteta da se proširuje u humanističkim i društvenim naukama, ali i da se osnuje i Akademija likovnih umjetnosti u duhu koncepta Bolonjske deklaracije.

Autori koji su u Likumu 76 izložili svoje radove su prisutni na bh i međunarodnoj sceni. Bajramović je istakao nadu da će oni biti poticaj za mlade kolege u Visokom kojih ima značajan broj, na putu istraživanja likovne umjetnosti.

Izložba radova zeničkih umjetnika u Galeriji Likum 76 bit će otvorena do 13.novembra 2010.g.

Proudly powered by WordPress