Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

V.d direktora KTK Visoko: Polovinom sljedeće godine KTK “na svojim nogama”

KTK ulazi u nove poslove, veći dio fabrika radi punim kapacitetom, a ove će godine biti biti riješeni i dosadašnji problemi sa otkupom bajramskih kožica. Kako je za Visoko.co.ba izjavio v.d. direktora KTK Visoko Asmir Hodžić, razgovori sa predstavnicima Rijaseta IZ u BiH su u konačnici i očekuje se pozitivan ishod za KTK.

„Ovo godine su sistemski riješeni problemi sa otkupom kožica. Izvršni direktor za finansijske poslove vrši završne razgovore sa Rijasetom IZ u BiH o tehničkim pitanjima o otkupu sirovina. Prema mojim očekivanjima ove godine ne bi trebalo biti problema. Sirova koža nam je neophodna jer Fabrike krupne i sitne kože rade punim kapacitetom, sirovine su nam potrebne i u narednom periodu nadamo se malo značajnijim poslovima u Fabrici konfekcije. Također i Fabrika obuće radi punim kapacitetom s malo problema u proizvodnji u fabrici u Goruši, ali i to rješavamo – izjavio je za Visoko.co.ba  v.d direktora KTK Asmir Hodžić.

Godina dana je prošla odkako je na poziciji v.d direktora KTK. On ističe da je zadovoljan razvojem situacije.

„ Istina, mislio sam da će se neke stvari brže rješavati, ali šta je tu je, pomaka ipak ima. Zahvalio bih se i radnicima KTK koji pružaju podršku i vjeruju u ono što činimo. Opstrukcija nažalost ima i iz samog KTK, ali ja vjerujem da ćemo do šestog mjeseca sljedeće godine biti „na svojim nogama“.

Hodžić ističe i pozitivnu stranu što privatizaciju u KTK nije dovršena, jer jako puno imovine KTK nije bilo u početnom bilansu, i ta se imovina polako vraća u KTK.

„Zajednički cilj općine Visoko, a posebno izvršne i zakonodavne vlasti trebao bi biti interes Visokog, da se ne bave glupostima već privredom i neka ne kažu kako nisu nadležni, jer ljudi ovdje  jedu hljeb u Visokom ,a ne u Sarajevu ili Banja Luci i trebali bi se više uključiti kada je u pitanju privreda i KTK“ – poručuje Hodžić.

Proudly powered by WordPress