Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Navijačka skupina Green Boys Visoko: Nećemo se više pojavljivati na utakmicama dok nam Uprava kluba ne kaže da li smo im potrebni!

altNavijačka skupina “Green Boys” nije prisustvovala na posljednjoj utakmici svog kluba. Razlog je taj što nismo zadovoljni sa činjenicom da smo bili samo na jednoj gostujućoj utakmici. Dogovarali smo organizovanje na utakmicu u Zavidovićima, ali su nam iz Uprave kluba rekli da oni nisu za to da se tamo ide. Naveli su da je dole mala dvorana, a i publika nema sportsko ponašanje, prešli smo preko toga i odlučili da ne moljakamo više za to. Poslije toga trebali smo igrati sa Željom i tu smo se okupili, ali gosti nisu stigli. Naredna utakmica je Borac, tu nam je jedan član Uprave rekao da neće biti problem i da bi se moglo organizovati to gostovanje, još su nam naveli kako imaju blisku saradnju sa Borcem, ali isto tako su nam javili da je pauza u prvenstvu i da će nas kontaktirati i javiti da li ćemo ići. Čekali smo poziv ali niko se nije naŠao da nas kontaktira i javi nam. Mi smo se spremali za to i imali smo mnogo novih navijača koji su željeli ići u Banja Luku kako bi nas bilo što više na ovom gostovanju. Nismo željeli više zvati niti moliti nego smo čekali poziv, ali ga nazalost nije bilo.

Poslije svega se pitamo da li je Upravi uopšte u interesu da svoj klub pratimo na gostovanjima kako bi skupa pokušali doći do uspjeha. Mala smo skupina sa malo članova i većina ne radi, tako da nismo u mogućnosti sami sebi organizovati prevoz pa nam je njihova pomoc potrebna. Kada smo ponovo oživjeli ovu skupinu, naš cillj je bio upravo sto više gostovanja jer jedino tako možemo privući sto više najvatrenijih navijača. Kao što možemo vidjeti ekipi ide teško u gostima i mislimo da bi ih naša podrška malo probudila i dala više motiva. Mi ne tražimo niti prosimo, nego želimo sve najbolje ovom klubu, ali sami ne možemo. Ako ne budemo imali podršku čitave Uprave, a ne pojedinaca, mislimo da ne možemo ništa učiniti. Zato molimo sve članove Uprave da razgovaraju o ovome da nas pozovu na razgovor da se dogovorimo, ako je to moguće, kako bi od naredne polusezone za svoj klub navijali tamo gdje je možda i najpotrebnije, na gostujućim utakmicama. Ovo je naša odluka i mislimo da je ispravna, dok se ne dogovori sve i Uprava ne kaže svoj stav o našem prijedlogu mi kao Green Boysi se nećemo pojavljivati na narednim utakmicama.

“Naprijed Bosno Ljubavi Moja – Green Boys Visoko”

Proudly powered by WordPress