Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za visoko.co.ba piše Gordan Koso: “Futur”

altKako osnovnu organizacionu pretpostavku razvoja kluba predstavlja stvaranje organizovane, stručne i efikasne infrastrukture kluba, prilagođene sadašnjim potrebama i mogućnostima, a istovremeno fleksibilne za stalno dograđivanje i prilagođavanje budućim i razvojnim potrebama kluba ,danas smo iz dobro obavještenih izvora dobili nezvaničnu informaciju o dolasku novih pojačanja  našeg rukometnog kluba. Kako saznajemo radi se o sedmorici izuzetno kvalitetnih kineskih rukometaša. Zahvaljujući  dugogodišnjoj privrednoj saradnji  jedne  uspješne firme sa naše općine,  menadžera kluba i privredne komore jedne kineske oblasti  realizirana je dugo planirana i studiozno razrađena aktivnost a sve u cillj unapređenja rukometa u našem gradu.

Imajući kontinuirani uvid u stanje kvaliteta rukometa u našem klubu jedno od zapažnja kineskih  rukometnih stručnjaka  bilo je da rad sa mlađim kategorijama je na vrlo niskom  nivou, te u prilogu toj konstataciji  dogovoreno je na obostrano zadovoljstvo, da jedna kompletna ekipa mlađih kineskih rukometaša  u periodu od četri godine boravi u našem gradu i nastupa pod imenom našeg kluba. Ovakvo programsko opredjeljenje je osmišljavanje, organizovanje i sprovođenje dugoročnog procesa organizovanja kluba kao savremene sportske organizacije za postizanje vrhunskih rezultata u stvaranju domaćeg igračkog kadra i angažovanje tako stvorenog igračkog kadra u takmičarskoj ekipi. Jedan od prvih poteza u realizaciji svega dogovorenog  je i najavljena  nova boja našeg kluba i to crno-bijela, (zastava nama drage kineske oblasti je u kombinaciji crno-bijelih boja),  kao i posjeta jedne naše šire delegacije  zemlji naših rukometnih prijatelja.
Glavni cilj posjete, bio bi na upoznavanju tradicionalnog kineskog navijanja na rukometnim utakmicama sa edukativnom tendencijom primjenjivosti na naše lokalno stanovništvo .

Proudly powered by WordPress