Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obilježen Dan državnosti BiH

altDan državnosti BiH, 25. novembar obilježen je i u Visokom. Predstavnici lokalne vlasti na čelu sa načelnikom općine Visoko Munibom Alibegovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Daliborom Tomičićem položili su cvijeće palim žrtvama iz NOAR-a i šehidima i poginulim borcima iz perioda 1992.-1995.g, te održali svečanu sjednicu Općinskog vijeća. Uz učešće visočkih gimanzijalaca sa prigodnim recitalom i muzičkim numerama i polaznika Muzičke škole Avdo Smajlović, čestitke građanima  uputili su načelnik Alibegović i predsjedavajući Tomičić.

„ZAVNOBIH-om je označena historijska prekretnica, vraćanje BIH njenim narodima i građanima koji samo ravnopravni mogu odlučivati o svojoj sudbini i sudbini BIH. Ovaj dan obilježavamo jer je za našu zemlju neprocjenjiv sa aspekta državnosti, kontinuiteta te mjesta i uloge BiH u Europi i svijetu“ – istakao je Alibegović navodeći historijske činjenice ZAVNOBIH-a.

alt„Neka ovaj praznik ojača našu volju i bude nam podstrek da istrajemo u nastojanju na očuvanju njenog identiteta. Stoga svim građanima BiH, građanima Visokog želim uputiti najiskrenije čestitke povodom 25.novembra Dana državnosti BiH“ – uputio je čestitku prisutnima predsjedavajući OV Dalibor Tomičić.

alt

Proudly powered by WordPress