Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rusmir Hrvić zamjenik direktora AS Jelaha: Namjera nam je napraviti “bosansku Podravku”

altOdržana je prva vanredna Skupština Dioničkog društva Vispak Visoko čiji je povod ulazak u vlasničku strukturu kompanije  As Jelah d.o.o  koji je preuzeo većinu dionica visočkog Vispak-a. Kako je za Visoko.co ba  izjavio Rusmir Hrvić zamjenik direktora As Jelah d.o.o namjera je da se uvezivanjem ova dva preduzeća napravi „bosansku podravka“.

„Visočani i uposlenici u Vispaku mogu očekivati samo najbolje od ulaska As Jelah a u Vispak. Mi smo to dokazali i kroz svoju akviziciju  Kent-a prije tri godine. Želimo da sa našom distribucijom i finansijskom moći koju imamo i sa brendovima Vispak, Esspreso, Zlatna džezva napravimo „bosansku podravku“. – izjavio je Hrvić  i istakao da Vispak ima jedan od najpoznatijih bh brendova.

Direktor Vispaka d.o.o Džemal Čabaravdić je naglasio da je ovo jedna nova situacija u kojoj, pored promjene u vlasničkoj strukturi, postoje namjere da se u zajedničkom povezivanju interesa i resursa   povežu obje kompanije i koriste potencijali  kako u proizvodnji, prodaji i distribuciji. Uvezivanjem ovih kompanija stvara se jedan ozbiljna prehrambena industrija sa jako širokim asortimanom.

„ AS Jelah je danas pojedinačno najveći vlasnik dionica Vispak-a , tu su ostala još tri fonda I sigurno ej da će u daljem procesu doći do jačanaj udjela AS Jelaha u ukupnom kapitalu, ali nadajmo se da je ona namjera u kojoj smo se mi praktično i našli i razumjeli, a to je da povećamo korištenje postojećih kapacijeta, ali da i prema potrebama tržišta iste i širimo. Ja sam duboko ubjeđen da ovo povezivanje pored stabilizacije vlasničke strukture u Vispak-u izuzetno korisno. Potencirat ćemo aktivnosti prema izvozu, jer naše tržište ne nedovoljno, a  ja sam do kraja optimista. Što se tiče vlasničke strukture, to ne treba komentarisati jer dionica je kao novčanica u novčaniku  i niko njome ne može raspolagati osim vlasnika, a niti može nadgledati,” izjavio je Čabaravdić ipak iznoseći preporuku  da se jedan značajan dio vlasništva zaposlenih zadrži u novoj vlasničkoj strukturi.

Proudly powered by WordPress