Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan nastavak prve konstituirajuće sjednice 6. saziva Skupštine ZDK-a – Meldina Ugarak član Komisije za izbor i imenovanja

altU sjedištu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je održan nastavak prve  konstituirajuće sjednice 6. saziva Skupštine ZDK-a.
S obzirom na to da još nije postignut dogovor o skupštinskoj većini, poslanici koji su 23. novembra položili svečanu zakletvu o preuzimanju mandata, u nastavku su razmatrali 2. i 3. tačku ranije usvojenog dnevnog reda.
Osnovani su klubovi poslanika konstitutivnih naroda. Za predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK-a izabran je Ibrahim Šišić (SDA), a za njegovog zamjenika Jasmin Smailbegović (SDP). Predsjednik Kluba Hrvata je Zoro Ivanković (NSRZB), dok je njegova zamjenica Janja Ivić (SDP). Predsjednik Kluba poslanika Srba je Sretko Radišić (SDP).
Formirana je i Komisija za izbor i imenovanja čiji je predsjednik Rifat Delić (SDP), njegov zamjenik je Jasmin Imamović (SDA), a članovi su Meldina Ugarak (SBB), Samir Bajrić (SBiH) i Igor Matanović (NSRZB).
Sjednicu je vodio dosadašnji zamjenik predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a Ivo Tadić, koji je izjavio da vjeruje da će vrlo brzo doći do dogovora o skupštinskoj većini i da će biti održan novi nastavak konstituirajuće sjednice. Na njemu bi se trebali birati predsjedavajući i dvojica zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a i utvrditi lista od sedam delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ovog kantona.

(Fena)

Proudly powered by WordPress