Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Milion garnitura Preventa

altKompanija Prevent BiH u Zenici je svečano obilježila proizvodnju milionite garniture autopresvlaka u svojim pogonima. Radi o proizvodnom asortimanu koji se u cjelosti plasira na evropsko tržište. – Prevent ima četiri preduzeća i oko 3.500 radnika u BiH, a samo zenički pogon u Lukovom polju, zapošljava 1.400 ljudi,- riječi su generalnog direktora Preventa BiH, Adnana Smailbegovića, koji je izuzetno uspješnim ocijenio poslovanje kompanije u 2010. godini.

„Nismo slučajno izabrali Zenicu kao mjesto obilježavanja, jer je ova ćelija proizvodnje najuspješnija u našoj kompaniji. Ovdje se većinom proizvode presvlake za novi model Golfa, koji je naš udarni proizvod, a i VW je naš najveći kupac. Želim još jednom zahvaliti našim radnicima, bez kojih ne bi mogli postići ovako odlične rezultate“, dodao je Smailbegović.

U Preventu BiH, za narednu godinu najavljuju isti ili nešto veći obim prozvodnje, što se u vremenu recesije, smatra garancijom sigurnog izvoza za poznatog kupca, kao i zadržavanja postojećeg broja radnika. Milionitu garnituru autopresvlaka sašila je radna ćelija Preventa kojom rukovodi  majstorica Nasiha Pezić, kojoj je pripala čast da presječe tortu napravljenu specijalno za ovu priliku.

alt

Kako izgleda Prevent Zenica koji je proizveo milionitu garnituru možete pogledati na ovom linku:

http://www.zenicablog.com/index.php/biznis/zenica/3774-prevent-milionita-garnitura-

Proudly powered by WordPress