Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: 28. decembra nastavak konstituirajuće sjednice Kantonalne Skupštine

altZamjenik predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ivo Tadić zakazao je za 28. decembar drugi nastavak prve konstituirajuće sjednice šestog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Na dnevnom redu je prijedlog Odluke o potvrđivanju prijedloga kandidata za mjesto predsjedavajućeg/zamjenika predsjedavajućeg Skupštine, prijedlog Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine i izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Osim ove tri tačke dnevnog reda, novozabrani poslanici Skupštine ZDK-a, iz razloga hitnog donošenja finansijskih akata Zeničko-dobojskog kantona i davanja saglasnosti na finansijske planove izvanbudžetskih fondova do kraja 2010. godine, za sjednicu je predložena i dopuna dnevnog reda. Radi se o prijedlogu Odluke o privremenom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona za period januar-mart 2011., prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a za 2011.  i prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU Služba za zapošljavanje ZDK-a za 2011. godinu.

Uvjet za razmatranje prve dvije tačke, (Odluka o potvrđivanju prijedloga kandidata za mjesto predsjedavajućeg/zamjenika predsjedavajućeg Skupštine i prijedlog Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine) neće biti razmatrane ukoliko do održavanja sjednice ne bude postignut politički dogovor. Prvi nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK-a prekinut je 1. decembra nakon što nije došlo do dogovora o skupštinskoj većini.

(Fena)

Proudly powered by WordPress