Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Djeca znaju šta je radost: Akcija podjele paketića mališanima iz zeničkog Doma za nezbrinutu djecu

altNa inicijativu Vijeća učenika OŠ Kulin ban u Visokom, pripremljeni su paketići i pokloni za djecu koja su štićenici Doma za nezbrinutu djecu u Zenici. Paketići sa slatkišima, ponekom igračkom i drugim poklonima, danas su podjeljeni zaničkim mališanima u Domu za nezbrinutu djecu.

Prema riječima predstavnika Vijeća učenika ove osnovne škole Delile Numanagić učenice osmog razreda, ova je akcija prikupljanja poklona za mališane naišla na odličan odaziv među djecom, nastavnicima i roditeljima.

„Naš jedini cilj je da obradujemo ovu djecu i da im pokažemo da nisu sami.“

altOva akcija prikupljanja poklona nije jedina koju su učenici organizirali ove godine. Tu su još posjete starim osobama, posjeta djece općini Srebrenica te i njihova uzvratna posjeta.

„Akcija kuju je pokrenulo Vijeće učenika uz podršku menadžmenta škole se pokazala veoma uspješnom, a  ispunjen je i cilj – obradovati ove mališane. Svako je odjeljenje imalo za cilj napraviti po najmanje tri paketića, što su svi sa zadovoljstvom i napravili. „ – izjavio je novinarima učenik osmog razreda Nijaz Čehaja.

Izražavajući riječi pohvale učenicima, roditeljima i nastavnicima i zahvaljujući sponzorima, direktor OŠ Ramiz Brkić je kazao i da će ova akcija biti značajno iskustvo učenicima da vide kako ima i one djece koja žive u puno lošijoj situaciji od njihove.

altSponzorima i vrijednim roditeljima koji su se odazvali u akciji prikupljanja novogodišnjih poklona za štićenike Doma za nezbrinutu djecu u Zenici, zahvalio se i predsjednik  Vijeća roditelja Suad Čabaravdić.

Proudly powered by WordPress