Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sudsko ročište u predmetu Unis fagas vs Agencija za privatizaciju ZDK odgođeno za 24.mart 2011.g.

altRočište u sudskom procesu u kojem  Unis fagas traži 1,3 miliona KM od Agencije za privatizaciju ZDK ili ulazak u preduzeće Visokogas uz obrazloženje da je ovo preduzeće prvorangirani ponuđač, odgođeno je za 24.mart 2011.g. Odgodu ročišta su tražili advokati Agencije za privatizaciju ZDK, a  kao razloge su naveli zaključke koji su donešeni na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća (05.januara2011.g. op.a). Zaključci koji su donešeni traže izjašnjavanje i Vlade ZDK i resornog ministarstva, zbog čega u Agenciji žele sačekati s njihovim stavom u slučaju obustavljanja privatizacije preduzeća Visokogas  –  potvrdio je za Visoko.co.ba Hajrudin Handžić direktor Vioskogas d.o.o Visoko u telefonskom razgovoru. On je naglasio da je vansudska nagodba između Unis Fagasa i Agencije za privatizaciju bila pripremljena i kojom se prihvatio ulazak Unis Fagasa u Visokogas umjesto traženih 1,3 miliona odštete za koje ovo sarajevsko preduzeće smatra da je izgubilo u periodu od proglašenja prvorangiranim preduzećem u procesu privatizacije visočkog Viosogasa.

Očito je da su zaključci i diskusija koja je vođena na posljednjoj sjednici OV imali svoju težinu, pa su se i iz Agencije odlučili na odgađanje ročišta do izjašnjenja Vlade kantona kao njihovog nalogodavca.

Podsjećamo,  Vijećnici OV Visoko potvrdili su Odluke koje je ovo zaknodavno tijelo donijelo u januaru 2007.g. o pitanju statusa preduzeća Visokogas d.o.o Visoko. Vijećnici traže od Vlade ZDK da provede odluke ovog zakonodavnog tijela i to prvo stavljanjem van snage Odluke o prijedlogu  raspisivanja tendera za dodjelu koncesije na javno dobro gasovodnu mrežu u Visokom iz 2005.g. kao i zaključak OV iz januara 2007.g.

Proudly powered by WordPress