Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fikret Plevljak, mandatar Vlade ZDK, posjetio načelnika Jašarspahića

altFikret Plevljak, mandatar  Vlade Zeničko-dobojskog kantona, posjetio je, u utorak 15. februara 2011. godine, općinskog načelnika Mensura Jašarspahića Surija. Na sastanku u svom uredu načelnik Jašarspahić upoznao je mandatara Plevljaka sa općom slikom Kaknja sa akcentom na privredne tokove, predstavio je općinsku administraciju, govorio je o ranijim iskustvima u saradnji sa Vladom ZDK, iznio je nekoliko inicijativa i pitanja koja bi trebalo kroz dogovore rješavati u narednom periodu. Nakon sastanka sa načelnikom Plevljak se susreo i sa predstavnicima kakanjskih privrednih subjekata, koji su se u velikom broju odazvali pozivu za sastanak u velikoj sali Općine Kakanj. Tokom susreta privrednici su iznijeli brojne probleme koji otežavaju poslovanje, čule su se inicijative da se ubrza rad kantonalne administracije na izdavanju dozvola koje trebaju ulagačima, čula se i sugestija da kantonalna inspekcija treba više raditi na zaštiti okoliša u Kaknju…

Zajedno sa mandatorom Plevljakom u delegaciji koja je posjetila načelnika Jašarspahića bili su Mirsad Mešić, predsjednik KO SDP BiH ZDK, Hakim Haračić, predsjednik OO SDP BiH Kakanj, te Faruk Babić, privrednik i savjetnik mandatara Plevljaka na volonterskoj osnovi.

Novinari su se interesirali za  pomoć Vlade ZDK u realizaciji sportskih infrastrukturnih projekata u Kaknju poput izgradnje tribina i pomoćnog terena FK “Rudar”, rekonstrukcije kuglane i izgradnje bazena.

Proudly powered by WordPress