Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U prepunom Gradskom kinu Visoko održana manifestacija “Snovi mladih”

Večeras je u prepunom Gradskom kinu Visoko održana manifestacija Snovi mladih, koja je na jednom mjestu okupila sve umjetnike iz Visokog i okoline, kako bi predstavili svoj rad visočkoj publici. Organizatori ove manifestacije su članovi plesne škole Zumba, Erma Dautović i Dino Hasanbegović, koji se već nekoliko godina trude postaviti plesnu kulturu i kulturu uopće na mjesto koje joj i pripada u ovom gradu.

Prepuna kino sala dovoljno je kazala koliko je važna ova manifestacija visočkoj publici, koja je oduvijek znala da cijeni kulturu, a ovaj svojevrsni performans, koji je okupio sve umjetnike Visokog, pokazao se kao veliki projekat koji zasigurno ima blistavu budućnost.

Mnogobrojna publika, koja je posjetila ovu manifestaciju, uživala je u nastupima Naide Bešlagić, članova Instituta za muziku, teatar i multimediju (Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Andrea Krasnić, Alen Hadžić) koji su izveli numeru iz mjuzikla ”Footloose”, Emira Pihljaka i Emine Bijedić, te u performansima članova plesne škole  “Zumba Visoko” iz Visokog i Kaknja, klubova ritmičke gimnastike “Pirueta” i KRG “Visoko”, Kulturno-umjetničkog društvo Visoko (KUD), kao i članova škole manekenstva Džejle Glavović-Očuz i Jasne Burko.

U izjavi za Visoko.co.ba jedan od organizatora ove sjajne manifestacije, Dino Hasanbegović, kazao je:

– Snovi mladih je performans koji predstavlja umijeće mladih i talentovanih ljudi iz Visokog, te kao noć umjetnosti predstavlja nešto drugačije od svih dosadašnjih manifestacija u našem gradu. Velika je vrijednost ove manifestacije što okuplja razna udruženja, klubove i pojedince, koji su visočkoj publici večeras predstavili svoj rad i koji su pokazali kako nismo bezlična sredina u kojoj ne postoji umjetnost. Ovakav događaj dolikuje našem gradu, jednom od najpriznatijih i najuspješnijih njegovatelja kulture.

Na samom kraju manifestacije svim prisutnima organizatori, Erma Dautović i Dino Hasanbegović, su se zahvalili na podršci, kazavši kako im je prepuna sala dala motiv i snagu da već sada razmišljaju o nastavku sličnih aktivnosti i organizovanju ove manifestacije i naredne godine. Posebno se prisutnima zahvalila Erma Dautović, koja je kazala kako je velika stvar da večeras Visoko i Visočani učestvuju u umjetnosti, i na bini, i u publici, te kako je ovo dokaz svima, djevojčicama, dječacima, roditeljima, vlastima i cijelom gradu da umjetnost i dalje živi u nama i kako je veoma važno pokazati da itekako iskačemo iz prosjeka i odvajamo se od mase koja nema motive za napredak.

Također, za našu redakciju, organizatori su kazali kako su veoma sigurni da će ova manifestacija prerasti u lijepu tradiciju našeg grada i kako će se oni svim snagama truditi da kroz ovu manifestaciju i naredne godine predstave sve talente iz Visokog.

U nastavku vam donosimo fotogaleriju sa ove manifestacije i nekoliko video isječaka, koje je naša ekipa zabilježila večeras.

 

 

 

 

 

Proudly powered by WordPress