Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Delibašić i Mušinbegović prisustvovali realizaciji projekta ,,I mi preuzimamo odgovornost za život u miru”

Kantonalni zastupnici SBB BIH u Skupštini ZDK, Naida Delibašić i Kemal Mušinbegović jedini su predstavnici višeg nivoa vlasti koji su prisustvovali realizaciji projekta ,,I mi preuzimamo odgovornost za život u miru,, i promociji “Brošura Mira” koja je održana u Velikoj sali Općine Vareš.

Svrha projekta je povezati žene različitih etničkih, vjerskih i dobnih pripadnosti koje su u ratnom i poslijeratnom vremenu podlegle sveprisutnom negativnom i bezperspektivnom ozračju. Područja implementacije su Kraljeva Sutjska (Općina Kakanj), općina Vareš i grad Mostar.

-“Žene moraju biti jedinstvene na svim projektima kako u politici, tako i u svakodnevnim aktivnostima u smislu da podrže jedna drugu – poručio je Kemal Mušinbegović.

Naida Delibašić je izjavila kako je i sama žena i da bi bilo besmisleno da bude protiv sebe i to je poruka koju bi sve žene trebale da nose u srcu.

Zajednicki zaključak zastupnika i zastupnice SBB-a je da se stavljaju na raspolaganje današnjim učesnicama, te da će podržati njihove projekte i u budućnosti.
Glavni pokretač ovog projekta je udruženje “Forma F” iz Mostara.
Proudly powered by WordPress