Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Narodna stranka radom za boljitak očekuje neke pozicije u agencijama i upravama ZDK

Nakon što je u Zeničko-dobojskom kantonu formirana Vlada u kojoj je šest ministarstava pripalo SDA a četiri SDP, uslijedit će pregovori o popunjavanju rukovodnih pozicija u kantonalnim ustanovama i institucijama.

“Narodna stranka Radom za boljitak, koja u Skupštini ZDK participira sa tri poslaničke pozicije, nakon što nije dobila mjesto u Vladi ZDK, očekuje da dobije pravo predlaganja za neku od pozicija u agencijama i upravama” – izjavila je danas Jasminka Fakić, kantonalna povjerenica ove stranke.

“Najviše smo zainteresovani za oblast šumarstva i poljoprivrede, te Službe za zapošljavanje” – pojasnila je Fakić.

Predsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije Mirsad Mešić potvrdio je da će, možda već ove sedmice, uslijediti pregovori o raspodjeli mjesta nižih od izvršne vlasti, te da će njima biti obuhvaćene sve kantonalne institucije.

“Kao ozbiljan politički subjekt želimo stvoriti pretpostavke da se realizuje program koji smo biračima ponudili uoči proteklih izbora.”

Mešić je potvrdio da će predmet pregovora biti i rukovodne pozicije u obrazovnom sistemu, te da je krajnji cilj da se za sve dužnosti izaberu najsposobniji ljudi koji će ovaj kanton povesti ka boljitku, prije svega većem broju zaposlenih.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress