Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Od danas Miralem Galijašević novi predsjednik KO SDA ZDK?

Kako se stvari politički odvijaju u ZDK sve je izvjesnije da dolazi period Miralema Galijaševića aktuelnog premijera ZDK. U prilog tome ide saznanje Visoko.co.ba iz izvora bliskih KO SDA ZDK prema kojem bi danas na Sjednici kantonalnog odbora ove stranke Galijašević i zvanično trebao da naslijedi Mirsada Zaimovića, aktuelnog v.d direktora BH Telecoma.

Porijeklom iz Maglaja, već dugi niz godina Zeničanin, nekadašnji ministar i predsjedavajući Skupštine ZDK nakon što je na Općim izborima 2010.godine kao nosilac liste SDA za Skupštinu ZDK dobio nevjerovatnih 12.635 glasova. Rođen je 20.09.1955.godine u Maglaju. Po struci diplomirani ekonomista. Do sada obnašao funkcije: Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u ZE-DOkantonu /1996.-2000./. Pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice /2000.-2002./ Ministar finansija u ZE-DO kantonu /2002.do 2006./ Premijer Kantona od januara 2006.godine do 2010.godine. Godinu dana nakon Općih izbora 2010.godine i pucanja koalicije SDA/SDP odlazi sa mjesta predsjedavajućeg Skupštine ZDK i radi u privatnom sektoru. A nakon Općih izbora 2014.godine u politiku se vraća na velika vrata kao premijer, a evo sedam mjeseci poslije i kao predsjednik KO SDA ZDK.

Interesantna je pozicija predsjednika KO SDA ZDK. Poseban kuriozitet u toj priči jeste podatak da je Mirsad Zaimović na čelu te organizacije bio od 2001.godine. Punih 14 godina je bio suvereni vladar ZDK u svojoj stranci. Ovaj Kakanjac na toj funkciji je naslijedio Ismeta Avdića iz Tešnja. A kako stvari stoje od danas će ga na tom mjestu zamijeniti Miralem Galijašević.

Proudly powered by WordPress