Sastojci:
– 1 pakovanje makarona
– 500 gr. mljevenog mesa
– 400 gr. sampinjona
– 1 glavica luka
– so,biber,vegeta i malo ulja
– 1 tegla (900 gr) špageti sosa
– 200 gr. rendanog sira (mozzarella ili neki drugi)
Priprema:
– Peć zagrijat na 200 stepeni.
– Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i preliti hladnom vodom da se ne lijepe. Dok se tjestenina kuha pripremite sos.
– Šampinjone isjeckajte na tanke listiće i dodajte mesu. Dinstajte na laganoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju.
– Kad je sve gotovo dodajte špageti sos (paradajz sos).
– Prokrčkajte pa dodajte makaronama. Sve fino izmješajte pa istresite u tepsiju koju ste namazali puterom. Pospite rendanim sirom pa stavite u peć.
– Pecite dok se sir ne istopi i ne počne dobivati boju.