Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kemal Mušinbegović (SBB): “Pozvati finansijsku policiju da ispita poslovanje KB Zenica”

Na 10. Sjednici Skupštine ZDK pod tačkom 7. i 8. raspravljalo se o izvještaju o poslovanju javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica za 2013. i 2014. godinu. Poslije burne rasprave i diskusije zastupnika iz svih političkih stranaka Izvještaj nije dobio potreban broj glasova.

Zastupnik SBB-a iz Visokog, Kemal Mušinbegović je po pitanju ovih tačaka predložio zaključak koji glasi: “Zadužuje se Skupština ZDK da pozove finansijsku policiju da ispita finansijsko poslovanje Kantonalne bolnice Zenica u zadnjih 10 godina. Zaključak zastupnika Mušinbegovića je prihvaćen i izglasan sa 22 glasa ZA i 1 glasom PROTIV.

– Niti u jednoj ustanovi loše poslovanje se neće promijeniti sve dok se ne pokrene odgovornost i dok se pojedinci ne privedu pred lice pravde. Takav je slučaj i sa KB Zenica i svi koji su je doveli u situaciju u kojoj je trenutno treba da krivično odgovaraju. Drago mi je da su kolege zastupnici u Skupštini ZDK prepoznali ispravnost ovakvog mog stava i izglasali zaključak koji bi mogao biti početak rješavanja dugogodišnjih mutnih radnji u Kantonalnoj bolnici zbog čega ispaštaju najviše krajnji korisnici – rekao je nakon održane Skupštine za Visoko.co.ba Kemal Mušinbegović, predsjednik OO SBB-a Visoko i zastupnik u Skupštini ZDK.

Proudly powered by WordPress