Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kinder milch schnitte

Sastojci

krema

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1šlagfix (učvrščivać za šlag)
  • 2 velike žlice tekućeg meda
  • 1vanil šećer ili limun šećer

 

Priprema

  1. Bjelanjke istuci u snijeg. Žumanjke izmutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
  1. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice). Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola.
    Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
  1. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag, dodati vanilin šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frižider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraže. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po želji se može peći u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga, da bude deblje.
  1. U kremu i biskvit se može stavitilimun šećer umjesto vanilinog šećera (ili za kremu pola vrećice limun šećera, pola vanilinog).

 

Proudly powered by WordPress