Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Općina Tešanj od 2008. putem stipendija za učenike i studente investirala preko 2 miliona KM

Načelnik općine Tešanj Suad Huskić primio je danas najbolje učenike devet osnovnih i tri srednje škole. Riječ je o tradicionalnom prijemu Općinskog načelnika koji se svake godine održava za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom sa prosjekom 5,0 tokom cijelog školovanja, kao i za direktore škola, profesore i roditelje.

Ovom prilikom, Općinski načelnik je razgovarao sa učenicima generacije o planovima za budućnost i njihovom daljem školovanju.

“Ovo je samo dio aktivnosti koje provodimo u cilju afirmacije rada, znanja, i mladosti. Najbolja investicija za prosperitet i razvoj je investicija u znanje. Zato nas institucije i investitori, kako domaći, tako i strani, prepoznaju kao pouzdane partnere za budućnost. U posljednje tri godine mandata ove općinske administracije, investirano je oko milion KM u stipendije za dodiplomske studije, pri čemu je stipendije dobilo preko 1.000 studenata sa područja Tešnja. Isto tako, naši studenti imaju podršku za odbranu magistarskih i doktorskih radova. A, u cilju afirmacije srednjih škola i fakulteta za učenike, studente i roditelje Općina je organizirala dva «Sajma srednjih škola i fakulteta», sa namjerom da nastavimo sa ovakvom praksom. Ovome treba dodati i provedbu programa prekvalifikacije i dokvalifikacije kroz Centar za obrazovanje odraslih”, kazao je tom prilikom načelnik Općine Tešanj, Suad Huskić.

Inače, projekat intenzivnog stipendiranja pokrenut je 2008. godine. Od tada je stipendirano više od 2.200 studenata sa ukupnim iznosom od preko 2 miliona KM.

Proudly powered by WordPress