Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zanatlije gosti Dinama u “Radon Plazi” u Sarajevu!

Da sve ono što radi FK “Zanatlija” u posljednje vrijeme ima odjeka i u širim okvirima od Visokog i BiH, uvjerili smo se danas. Zanatlije su, između ostalog, dva puta posjetile Zagreb i NK “Dinamo” u posljednjih godinu dana. To su bile posjete u kojima su Zanatlije bili, osim nogometnog kluba, predstavnici grada i cijele države, a da su to bili na najbolji mogući način, potvrdio je poziv od strane NK “Dinamo” koji je večeras na Grbavici odigrao prijateljsku utakmicu protiv Željezničara. Naime, Dinamova ekspedicija  bila je smještena u hotel “Radon Plaza” u Sarajevu i na adresu Zanatlija stigao je poziv od gospođice Morane Đurčević, glasnogovornice zagrebačkog kluba, da predstavnici FK “Zanatlija” dođu u pomenuti hotel, jer je Dinamo odlučio, barem simbolično, odužiti se Zanatlijama za dvije posjete njihovom gradu i klubu, koje su Dinamu, kako nam je sama gospođica Đurčević rekla, puno značile i ostavile su lijep utisak na sve ljude u tom klubu.

Zanatlije su se naravno, kao ozbiljan kolektiv, uredno odazvali pozivu, a Dinamo je još jednom pokazao koliko je veliki klub. Predstavnike FK “Zanatlija” su dočekali, osim gospođice Durčević, i trener Dinama Vahid Halilhodžić, te kapiten Igor Bišćan. U ugodnom i opuštenom razgovoru, popularni Vaha je priznao da mu je poklon od Zanatlija, a radi se o karikaturi visočkog slikara Alena Džinde, koju je dobio u decembru nakon utakmice protiv PAOK-a, veoma drag poklon koji pamti i da je oduševljen činjenicom da je Dinamo u tom susretu sa tribina pratilo više od stotinu Visočana koji su i pored hladnoće bili velika podrška.

Naravno, Zanatlije su ovom prilikom dobili i poklon – dres zagrebačkog kluba sa potpisima svih igrača, uz izvinjenje što zbog zgusnutog rasporeda nemaju vremena doći i u posjetu Visokom. Ipak, gospođica Đurčević je obećala da će Dinamo, ili barem neka selekcija ovog kluba, vrlo skoro doći u posjetu Zanatlijama i našem gradu, pa makar i kao turisti. Tako to rade veliki klubovi, NK “Dinamo” Zagreb i FK “Zanatlija” Visoko.

Proudly powered by WordPress