Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Intenzivni radovi na zgradi Kantonalnog tužilaštva u Zenici

U aprilu su ozvaničeni radovi na izgradnji nove zgrade Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja će riješiti nedostatak prostora i doprinjeti efikasnijem radu svih uposlenika.

Ovaj projekat vrijedan oko 1,4 miliona eura finansira se sredstvima  iz IPA fondova Evropske unije, a sufinansijeri projekta su Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, Vlada ZDK, dok je značajnu pomoć davanjem zemljišta i izdavanjem potrebnih dozvola pružila Gradska uprava u Zenici.

– Iz pozicije korisnika nove zgrade Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona mišljenja smo da radovi na izgradnji iste uveliko napreduju. U toku je izvođenje građevinskih radova i trenutno je u fazi izgradnja treće etaže zgrade – kazala je u ime Kantonalnog tužilaštva za “Avazov” portal Mirna Poljac.

Rok za završetak radova na novoj zgradi Tužilaštva ZDK je godinu dana, a radovi su povjereni zeničkoj firmi “Almy gradnja”. Po završetku radova Tužilaštvo će dobiti oko 2.400 m2 novog prostora, kojij će uveliko olakšati i unaprijediti rad ove pravosudne institucije.

– Dinamika izvođenja radova je u skladu sa planiranom, te ovom prilikom izražavamo zadovoljstvo za dosad izvedenim radovima – dodala je Mirna Poljac.

Proudly powered by WordPress