Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi umjetnici prijavite se na natječaj ‘Pišem ti bosančicom’

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH) poziva studente i profesionalne umjetnike sa područja Bosne i Hercegovine da učestvuju na konkursu “Pišem ti bosančicom” koji je organiziran u okviru projekta Dijalog za budućnost.

Ideja je okupiti likovne stvaraoce, studente umjetnosti i grafičkog dizajna da svojim umjetničkim angažmanom, kroz zajedničko kulturno naslijeđe grade put do razumijevanja i zajedničke budućnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti radovi čija je tema bosančica, odnosno stara ćirilica, bosanska ćirilica, hrvatska ćirilica.

Cilj projekta je približiti stručnoj, ali i široj javnosti, bogatstvo kulturnog naslijeđa u oblasti tipografije i pismenosti na tlu BiH i šire na Balkanu.

Konkurs je namijenjen prije svega mladima – studentima, likovnim umjetnicima, profesionalcima u oblasti grafičkog dizajna, ali i drugim građanima BiH.

Nastanak radova koji se prijavljuju za ovaj konkurs nije vremenski ograničen – mogu to biti i radovi nastali ranije, ali i radovi napravljeni specijalno za ovaj konkurs, saopćeno je iz ULUPUBiH.

Proudly powered by WordPress