Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna i Hercegovina treba nova radna mjesta

Sarajevo Business Forum okuplja strane ulagače spremne razmotriti isplativost poslovanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Forum je međunarodna pozornica sa najboljim primjerima poslovanja u zemlji i regionu. Istovremeno, državnici na najvišem nivou razmatraju unapređenje poslovne saradnje.

ASA grupacija podržava Sarajevo Business Forum od njegovog osnivanja, a ove godine saradnja je podignuta na viši nivo.

„Podržavamo Forum jer gajimo iste vrijednosti, a tu se prije svega izdvaja posvećenost razvoju Bosne i Hercegovine“, kaže Vedran Peršić, rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije. Osim logističke podrške, ASA grupacija će ove godine međunarodnim ulagačima predstaviti infrastrukturni projekat koji treba osigurati udobnost življenja. Pored toga, na najvišem nivou predstavit će vrijednosti cjelokupnog poslovnog sistema koji su i sami organizatori ocijenili kao ‘uspješnu regionalnu priču’ “.

„Bosna i Hercegovina treba nova radna mjesta“, ističe Peršić i dodaje da je poslovni sistem koji okuplja firme članice ASA i Prevent grupacija u prošloj godini dao značajan doprinos bh. ekonomiji. „Prevent je u 2010. godini otvorio preko 1.000 novih radnih mjesta. Grupacija će i u ovoj godini nastaviti širiti poslovanje“.

Tokom ovogodišnje konferencije ulagači će imati na raspolaganju preko 20 Volkswagenovih vozila, a koje je osigurala ASA grupacija.

 

Proudly powered by WordPress