Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Što to bolan cuko ne spavaš?

Dobro jutro. Uranili. Jeste li se naspavali? Ja nisam. Nemoguće je to u Prijekom u posljednje vrijeme.

Psi lutalice haraju i danju i noću. Lavež, zavijanje, cičanje, trka okolo kuća u gluho doba noći u Prijekom, nekada elitnom naselju. Zaspat’ ne možeš, nema šanse! Ima i bolesnika koji noć jedva predeveraju i bez ove halabuke. Mislite da je prijatno kad u tri poslije pola noći njih trojica pred vratima reže jedan na drugog i sad k'o trebalo bi otvorit’ i to otjerat’? Proteklu noć je bilo za ne izdržat’!

Dušebrižnici ovoga grada, nije samo ta famozna spalionica problem u ovom gradu.  Problema itekako ima! Šta se čeka? Da neko bude izujedan, usmrćen, s obzirom da u naselju ima male djece koja ni na ulicu ne mogu izaći da se igraju, a vrijeme je lijepo.

Šta je sa organizacijom za udomljavanje napuštenih životinja. Nit se čuju, nit se vide! Nisu krive životinje, one su gladne, žedne. Krivi su ljudi koji ih puštaju na ulicu kad uvide da ih ne mogu hraniti. Kažu pas može pojesti k'o krava. Pa?

Za sve postoji rješenje. Medicinsko naravno!

Nisam za ubijanje. To je nehumano.

Svako ko odluči imati psa, posebno ako je ženka, mora donijeti odluku, da li želi da mu se razmnožava ili ne?

Sve je do nas!

Molim sve nadležne institucije u ovom gradu koje se bore za Visoko – grad turizma, da nešto preduzmu. Molim sve vlasnike pasa da ukoliko se odluče držati dotičnu životinju da se prethodno raspitaju koliko izdataka i šta je sve potrebno da bismo životinji priuštili ugodan život.

Pogledajte se u ogledalo.  Ako znate pravilno gledati i ako ste toliko samosvjesni i u sebi uspijete prepoznati egoistu, nemojte nabavljati nikakvu životinju!

Učinit ćete uslugu toj nevinoj žrtvi vašeg pomodarstva, jer neće nakon izvjesnog vremena završiti kao beskućnik.

Shvatite ovo kako god hoćete, ali shvatite na vrijeme. Ako se ništa ne preduzme, uskoro će biti kasno! Ako niste znali, psi ujedaju!

Proudly powered by WordPress