Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Damar Omladine: Jana-Voda sa porukom- donirala računarsku opremu volonterskim servisima u BiH

Obavještavamo Vas da je Jana kao odgovor na sve veće potrebe i zahtjeve u procesima promocije i razvoja volontiranja u Bosni i Hercegovini, pružila podršku u računarskoj opremi volonterskih srevisa.

Cilj projekta: Nabavka računarske opreme, sa kojom bi se povezale info tačke za umrežavanje volontera i organizacija, a samim tim i unapređenje rada Mreže „Volontiram!“.

Obzirom da Mreža „Volontiram!“ djeluje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, umrežavanje lokalnih info centara ubrzat će rad Mreže, omogućiti bržu i efikasniju organizaciju volonterskih aktivnosti, naročito u hitnim slučajevima, kao što su prirodne katastrofe.

Vizija mreže “Volontiram!” je: Humano i ravnopravno demokratsko društvo koje aktivno uključuje građane u društvene procese.

Misija mreže “Volontiram!” je: neformalna mreža lokalnih volonterskih servisa Bosne i Hercegovine, koja kroz aktivnosti promocije i razvoja volonterizma doprinosi izgradnji društvenih kapaciteta kao uslov za poboljšanje kvaliteta života i razvoja zajednice u cjelini.

http://www.volontiram.ba/

Napominjemo da je Udruženje „Damar omladine“ aktivna članica mreže , te svojim konstantnim aktivnostima na terenu promoviše volonterizam kao pozitivnu stranu aktivizma mladih.

Budite dio mreže , budi volonter!

Proudly powered by WordPress