Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Srednjoškolci i mladi rukometaši osvjetlali obraz Visočanima

Srednjoškolci, učenici čajengradske Medrese i visočke Gimnazije, osvjetlali su obraz Visočanima odazvavši se jutros na drugi dio akcije čišćenja „Pet do dvanaest“. Svoju podršku dali su i predstavnici OU Bedem iz Donjeg Moštra, Asocijacije žena SDA Visoko, a  prošle subote svoj veliki doprinos  dali su i članovi Eko Vikinga koji su čistili korita rijeka Fojnice i Bosne.

Gimnazijalci su očistili dio obale rijeke Bosne od Autobuske stanice prema Ozrakovićima, dok su područje oko Vispaka i Industrijske zone, prema Arnautovićima i Uvorićima očistili učenici Medrese. Druga ekipa polaznika Medrese čistila je područje od zgrade Medrese prema Uvorićima.

I sportisti, konkretno mlada selekcija RK Bosna Prevent, danas nakon treninga  dat će svoj doprinos ovoj akciji time što će očistiti prostor rukometnog igrališta na Stadionu Luke. Ova grupa je početkom aprila učestvovala u akciji čišćenja Luke u Podvisokom.

Nakon razočarenja i ogorčenja prošlosedmičnom akcijom i neodazivanju pozvanih i onih koji su dali podršku, današnja akcija se može ocijeniti uspjelom.

Pokretači akcije su učenici Medrese “Osman ef. Redžović” kojima su se pridružili Eko viking, OU Bedem, Asocijacije žena SDA Visoko i Gimnazija Visoko.

Vidjet ćemo koliko će dugo očišćeni dijelovi grada ostati takvi i koliko se ovom akcijom probudila ekološka svijest građana.

{joomplucat:71 limit=19}

{joomplucat:74 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress