Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Emir Bijelić za Nogoloptu: ”Ja sam presretan, a sada se nadam pozivu u U19 selekciju”

Mladi fudbaler bh. korijena Emir Bijelić dobio je dozvolu FIFA-e da u budućnosti nastupa u redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Ja sam presretan”, prve su bile riječi koje nam je uputio talentovani veznjak francuskog Metza. “Samo sam to čekao da se to konačno riješi, a sada se nadam pozivu u U19 selekciju”, istakao je naš budući reprezentativac. Mladi Bijelić do sada je upisao pet nastupa za U17 selekciju reprezentaciju Luksemburga u kojoj je bio kapiten. U dresu U17 selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je nekolicinu nastupa na mečevima odigranim u sklopu dva prijateljska turnira.

Talentovani bh. internacionalac nastupa u redovima U19 selekcije francuskog Metza, a čiji je i kapiten. “Danas je bila druga utakmica prvenstva i mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama (op.a.)”, kazao je on za Nogoloptu. “Imamo prilično mladi ekipu, ali zato smo prava ekipa koja se bori stvarno lavovski”, ističe Emir u nastavku. Što se tiče kapitenske trake rekao nam je kako je jako sretan zbog nje. “Sretan sam zbog činjenice da sam kapiten i ove godine i nadam se da ćemo i ostatak sezone nastaviti ovim ritmom”, rekao je Bijelić za Nogoloptu.

O tome da ozbiljno računaju na ovog igrača govori i činjenica da je prošle sezone upisao nastup za “B” tim francuskog Metza. “Ja sam sretan i to mi puno znači iako nisam puno igrao, a to mi pokazuje još jednom da računaju na mene. Sada je samo na meni da treniram dobro i nadam se da će sve ići kako treba”, rekao je na kraju razgovora budući mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Emir Bijelić prve fudbalske napravio je već sa nepune četiri godine u lokalnom luksemburškom klubu odakle je rodom, a već sa deset godina prelazi u omladinski pogon francuskog “Metza”. Svojevremeno je nastupao i u redovima premijerligaša “Aston Ville”. Moramo napomenuti kako su roditelji mladog ljiljana iz Tuzle, a u Luksemburgu žive od 1994. godine.

Proudly powered by WordPress