Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počeli Dani otvorenih vrata u OŠ “Kulin ban” u Visokom

Dani otvorenih vrata za sve ovogodišnje prvačiće počeli su danas u OŠ “Kulin ban” u Visokom. Na veselom i zanimljivom druženju danas su se okupilia razdragana i znatiželjna djeca, budući polaznici prvih razreda u školskoj 2011/2012.g. U njihovoj pratnji boravili su i roditelji, pomalo zabrinuti za prve školske dane.

S djecom su tokom prvog boravka u školi boravile dvije učiteljice, a  tako će biti i naredna dva dana kada će se djeca upoznati i s ostalim osobljem i prostorijama škole koje će biti njihov drugi dom od septembra ove godine. Uz igru, upoznavanje i pjesmu okupljeni mališani danas su preprodili “prvi dan u školi”.

„Ovo je jedno izuzetno zanimljivo i korisno iskustvo i za djecu i roditelje. Ovo je prilika da se djeca upoznaju sa školom, da se prevaziđu eventualne barijere, te da djeca što lakše uđu u novo – školsko razdoblje u njihovom životu“ – istakla je za Visoko.co.ba Dženana Čehajić, pedagogica u OŠ “Kulin ban” u Visokom.

Zvaničan upis u OŠ “Kulin ban” bit će održan 9., 10. i 11. maja ove godine, a  svečani prijem prvačića bit će održan 23. maja 2011.g. Prilikom upisa, roditelji/staratelji dužni su dovesti dijete i priložiti ljekarsko uvjerenje i rodni list djeteta.

{joomplucat:75 limit=17|columns=4}

Proudly powered by WordPress