Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Zenici Svjetski dan prve pomoći

U okviru obilježavanja 12.septembra „Svjetskog dana prve pomoći“, Crveni križ Grada Zenica realizirat će niz aktivnosti.

U subotu će aktivisti Crvenog križa na tri gradske benzinske pumpe vršiti provjere opremljenosti kutija ‘prve pomoći’ u automobilima s njihovom nadopunom u slučaju uočenih nedostataka, i anketiranje vozača o znanju pružanja prve pomoći.

Istovremeno će na Trgu “Alije Izetbegovića” biti postavljen info štand i vršiti se distribucija promotivnog materijala, zatim mjerenje krvnog tlaka i pokazna vježba s akcentom na reanimaciju unesrećenih.

Aktivnostima timova Crvenog križa pridružit će se i zaposleni u JU „Zavod za javno zdravstvo ZDK“, s obzirom na to da se od 14. do 21.septembra obilježava „Nedjelja borbe protiv tuberkuloze“, tako da će biti distribuiran i promotivni materijal o tuberkulozi i markice u apoenima od 0,50 KM.

„Svjetski dan prve pomoći – 12.septembar“ obilježava se svake godine, drugu subotu u septembru, kada Crveni križ u cijelom svijetu nastoji da se što većem broju građana približi značaj pružanja prve pomoći.

Proudly powered by WordPress