Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Treningom u kuglani korisnici Dnevnog centra pripremaju se za Sportske igre u Sarajevu

Učešće na „Sportskim igrama Oaze“ u Sarajevu ove godine uzet će i korisnici Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom. Njih 10-ak predstavljat će ovaj centar u različitim disciplinama koje će se održati od 01.- 04. 10. 2015. godine u Sarajevu. Pored redovnih priprema za atletske discipline, jučer je održan i prvi trening u kuglanju u Visočkoj kuglani. Učesnici su imali priliku da sa trenerom, fizioterapeutom Centra Tarikom Bukvom  i uposenicima kuglane upoznaju tehnike držanja i bacanja  kugle što je za većinu bilo prvo iskustvo. Pored radnog zadatka i ozbiljne posvećenosti okupljena ekipa imala je priliku da se dobro zabavi, a sve isto će se ponoviti i naredni ponedjeljak.

Veliku zahvalnost za ustupljeni prostor i  trening čas dugujemo Visočkoj kuglani i ljubaznom osoblju, izjavila nam je Šemsa Gačić, rukovodilac Dnevnog centra i spomenula mogućnost nastavka saradnje.

Pored takmičenja i promovisanja Dnevnog centra ova manifestacija ima važnost zbog prilike za druženje što je za nas jako značajno, zavržio je Bukva, trener grupe.

Proudly powered by WordPress