Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mektebsko takmičenje “Visoko 2011”

U nedjelju 08. maja 2011. godine na području MIZ Visoko održano je mektebsko takmičenje iz kiraeta i općeg znanja o Islamu – ilmihala. U Bijeloj-Šerefuddin džamiji održano je takmičenje iz kiraeta uz prisustvo džematlija, roditelja, polaznika mektebske nastave imama i muallima. Takmičilo se 57 najboljih polaznika u učenju Kur'ana iz 31 džemata.

Prvo mjesto iz kiraeta do 5. razreda osnovnih škola osvojio je Bukva Affan, a u starijoj kategoriji, od 6 do 8. razreda Bukva Tahir iz džemata Donja Mahala (muallim hfz. Edin-ef. Bukva), drugo mjesto u mlađoj kategoriji Kriještarac Kelim, a u starijoj Hadžimejlić Mirza iz džemata Rosulje (muallim Mahir-ef. Huseinovski), treće mjesto u mlađoj grupi Arnautović Armin iz džemata Muhašinovići (muallim Osman-ef. Bahtanović), a u starijoj Omerović Adnan iz džemata Kološići-Dol (muallim Adnan ef. Muratović).

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 62 polaznika iz 31 džemata.

Prvo mjesto osvojio je Skopljak Emin iz džemata Rosulje, (muallim Mahir-ef. Huseinovski), drugo mjesto Kaldžija Merjema iz džemata Mokronozi (muallim Senad ef. Šabić) i treće mjesto Dedić Naida iz džemat Donja Mahala (muallim hfz. Edin-ef. Bukva).

Komisija u sastavu Ibrahim-ef. Hadžić, glavni imam, hfz. Edin-ef. Bukva i hfz. Zijad-ef. Dervić za kiraet i Mustafa-ef. Omerdić, Ahmet-ef. Agić, Sabahudin-ef. Čehajić i Nisvet-ef. Smaka za ilmihal su od najboljih učenika iz svih džemata izabrali najbolje. Najuspješniji takmičari: Bukva Tahir, Bukva Affan i Skopljak Emin predstavljaju Medžlis na muftijskom takmičenju.

Svi učesnici na takmičenju dobili su prigodne hedije, a pobjednici knjige i novčane nagrade.

Takmičenje su sponzorirali VISPAK Visoko, RAMPART Visoko i KOVO-galerija Visoko na čemu im Medžlis IZ Visoko zahvaljuje.

Pobjednicima i njihovim muallimima čestitke i uspješno predstavljanje MIZ-a Visoko na narednim takmičenjima.

Proudly powered by WordPress