Menadžment Industrije mesa Semić otvorio je novu poslovno – upravnu zgradu u Industrijskoj zoni u Ozrakovićima. U novom, modernom i vrlo ugodnom randnom prostoru smješteno je računovodstvo i komercijala, ali i centralno skladište u kojem se nalazi veći dio proizvodnog asortimana u pet rashladnih komora, pripremljenog za distribuciju širom BiH.
Proizvodi IM Semić prepoznatljivi su i vrlo cijenjeni na domaćem tržištu, a njihov kvalitet prepoznali su skoro svi tržni centri u BIH na čijim policama i rashladnim vitrinama možete naći proizvode sa oznakom SEMIĆ.
Uz prezime Semić oduvijek se vezivala proizvodnja i prerada mesa na visočkom području. Počeci porodične proizvodnje datiraju od 1987. g., a značajniji pomaci u razvoju industrije mesa počinju neposredno nakon rata, 1995.g. Tada je otvoren maloprodajni objekat mesnica u Visokom, a nešto kasnije i ćevabdžinica. Tako je dio Visokog, Jalija, postala mjesto kupovine i konzumacije ukusnih mesnih proizvoda IM SEMIĆ.
U posljednjih petanaest godina postojanja i razvijanja porodičnog obrta, menadžment IM SEMIĆ na čelu sa Esadom i Mahirom Semićem, sačuvao je visočki brend – suho meso, što su potvrdili i glasovi u anketi “Visoko.co.ba bira najbolje”, kada su IM SEMIĆ smjestili u sami vrh čuvara visočkog identiteta, pa su zajedno sa IM VIMAR nagrađeni poveljom Kulina bana – za očuvanje brenda – visočko suho meso.
Sačuvati kvalitet i ne narušiti tradiciju obrade i prerade mesa – zadatak je koji se uspješno ispunjava u dugogodišnjoj preradi mesa IM SEMIĆ. Najprepoznatljiviji proizvodi su svakako – suhomesnati, ali je primjenom savremene opreme i metoda za preradu mesa proširen asortiman proizvoda:
– tradicionalni suhomesnati proizvodi (suho meso i sudžuka) u rinfuznom i vakuum pakovanju;
– polutrajni proizvodi (kobasice, hrenovke i salame)
– oblikovani proizvodi (ćevapi, faširano meso, sudžukice i pljeskavice)
Koliko su njihovi proizvodi kvalitetni i traženi na bh. tržištu govori i podatak o izuzetno razvijenoj mreži distribucije proizvoda IM SEMIĆ, koja je u posljednje vrijeme posebno intenzivna u Republici Srpskoj.
Danas, IM SEMIĆ zapošljava 60 radnika u dugom lancu od proizvodnje do distribucije i prodaje ukusnih i kvalitetnih proizvoda. Njihov razvoj neće stati. Već naredne godine planiraju otvoriti novi proizvodni pogon na 5000 kvadratnih metara, koji će zadovoljavati sve zahtjeve EU u preradi, distribuciji i prodaji mesnih proizvoda i mesnih prerađevina. Objekat je već izgrađen u Industrijskoj zoni u Ozrakovićima. Uvođenje i primjena novih standarda, otvorit će i nova tržišta, a krajnja namjera je izlazak izvan BiH i “borba” sa konkurencijom iz susjednih zemalja.
{joomplucat:87 limit=27|columns=4}