Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reklama za Visoko: Sa “renaultom kadjar” u otkrivanje bosanskih piramida

Bogatoj i šarolikoj gami Renaultovih vozila na bh. tržištu pridružio se model Kadjar, prvi crossover iz C-segmenta, koji će praviti društvo već etabliranom crossover modelu B-segmenta – Captur.

Predstavnici medija dobili su priliku pobliže se upoznati sa Renaultovim novitetom na specijalno organizovanom “pohodu” na bosanske piramide u Visokom, u društvu dr. Semira Osmanagića. Pokazalo se da je “kadjar” podjednako upotrebljiv, kako na cesti, tako i na terenu.

Novi, dizajnerski izuzetno atraktivan, naglašeno prostran i uzorno udoban francuski crossover, dostupan je u kombinaciji sa četiri nivoa opreme, tri snažna, ali štedljiva turbo motora, te tri tipa pogona.

Ponudu agregata za kadjar otvara turbobenzinski Energy 1.2 TCe sa 130 KS, dostupan uz prednji pogon ili Renaultov napredni sistem prilagođenijeg prijanjanja na podlogu Extended Grip.

Od dva dizela, ulazni Energy 1.5 dCi sa 110 KS također je rezervisan samo za verzije sa prednjim pogonom ili opciono uz Extended Grip od trećeg nivoa opremljenosti Xmod, dok se Pandorina kutija “otvara” sa trećim agregatom iz ponude – Energy dCi 130.

Vožnja, a posebno parkiranje sa novim kadjarom, dotiče novu dimenziju jednostavnosti. Zahvaljujući novom sistemu za lako parkiranje (Easy Park Assist), koji besprijekorno funkcioniše uz pomoć nekoliko dodatnih satelita asistencije vozaču, vlasnici “renault kadjara” uživaju neprocjenjivu slobodu kroz automatizovano upravljanje na parking-mjestima bez obzira na njihovu poziciju, umanjeni prostor pa čak i manju osvijetljenost.

 

Proudly powered by WordPress