Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

fra Stipo Alandžak novi član UO RK Bosna Centrotrans

Rukometni klub Bosna Centrotrans iz Visokog na dobrom je putu ka stabilizaciji kluba, a nakon što je klub riješio pitanje igranja u Premijer ligi BiH ove sezone, ekipu je preuzeo Zdenko Antović. Upravni odbor iz dana u dan sve je jači, a ovih dana klupskoj upravi pristupio je i fra Stipo Alandžak, pedagog u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

– Za neke je to možda iznenađenje, ali Bosna je svoju prvu utakmicu u historiji odigrala na našem igralištu i veza Bosne i Franjevačke klasične gimnazije u Visokom je neraskidiva. Moj ulazak u klub nije početak saradnje ove dvije institucije, jer mi već odavno radimo jedni s drugima. Iznijet ću podatak da je Bosna organizirala ljetos Međunarodni turnir šampiona, a ekipa koje su gostovale spavale su u našim prostorijama. Mi trenutno radimo na uređenju naše sportske dvorane koja će, kad se završe radovi, ispunjavati sve uslove i Bosna će moći da je koristi kada bude igrala svoje mečeve. Naravno i ostali klubovi imat će priliku da koriste dvoranu, ali Bosna će imati prednost, kaže fra Stipo, koji ističe da oko Bosne vlada pozitivna atmosfera i da ga je to navelo da postane član uprave.

– Nevjerovatno izgleda koliko je pozitivne energije oko kluba. To su divni ljudi koji rade i Bosna ima budućnost. Moram istaći da sam jako sretan što je trener Bosne Zdenko Antović, koji je trenerski velemajstor, ali koji je trenirao i naše učenike i s kojim smo išli u Španiju na Granollers Cup. Osim povratka Antovića, moram istaći i da je najpozitivnija stvar od svega što za Bosnu igraju sve domaći i mladi igrači, što je veliko bogastvo za klub i jasan znak da je svijetla budućnost pred našim klubom, završio je fra Stipo.

 

Proudly powered by WordPress