Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: BiH – Mađarska 19:22 (9:11)

KSC“Mladost“ u Visokom. Gledalaca: 1.500. Sudije: Peter Brunovsky i Vladimir Canda (oba Slovačka). Delegat: Vlado Pendić (Srbija). Sedmerci: BiH -, Mađarska  1(1). Isključenja: BiH 8 min, Mađarska 8 min.

BiH: Šabanović (11 odbrana), Vražalić 4, Čakić, Burić 1, Kelečević 6, Velić, Harmandić 2, Stojanović, Prce 3, Đukić, Vranješ, Međić 1, Savić 1, Karačić 1, Manjić, Blažević. Selektor: Vojislav Rađa.

MAĐARSKA: Mikler (16 odbrana), Halasz 2, Ilyes 1, Szollosi 1, Csaszar 10, Ivancsik, Harsanyi 1(1), Toro 1, Gulyas 1, Herbert, Vadkerti 1, Zubai 2, Scuch, Ancsin 1, Lekai 1, Tatai. Selektor: Lajoš Mocsai.

Novi poraz rukometne reprezentacije BiH koji je ugasio i posljednju nadu da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo. Već sami početak meča je nagovjestio da će naša desetkovana reprezentacija teško izaći na kraj sa oslabljenim, ali ipak dovoljno jakim Mađarima. Gosti su poveli sa 3:0, a naši su bili bez gola uvodnih sedam minuta. Do kraja prvog poluvremena su se naši, najviše zahvaljujući golmanu Šabanoviću, kako tako držali na pristojnom zaostatku. Početak drugog dijela je bio repriza početka utakmice, naši bez gola pet minuta, nako čega Mađari odlaze na pet, pa na šest razlike i bilo je jasno da će uslijediti novi poraz. Vrijedan pomena je još period od 38.do 48.minute, kada su naši ostavili Mađare bez postignutog gola, ali ni to nije pomoglo, jer je golman gostiju Mikler činio čuda i branio niz teških udaraca. U napadu je našu mrežu nemilice do kraja punio Csaszar, dok se kod naše selekcije osim najboljeg pojedinca Adnana Šabanovića, napadački istakao Marinko Kelečević odigravši vjerovatno najbolju partiju za nacionalni tim. Igru naše reprezentacije je obilježio i veliki broj tehničkih pogrešaka, što i ne čudi, jer su neki igrači našeg tima po prvi put igrali zajedno. Ostaje nam još utakmica u Makedoniji u nedjelju, nakon čega će, bar se nadamo, neko odgovarati za debakl u ovim kvalifikacijama, a selektor Rađa konačno odstupiti.

Izjave aktera:

Vojislav Rađa, selektor reprezentacije BiH: Mi smo pokušali i u ovom podmlađenom sastavu parirati Mađarima, ali jednostavno nije išlo, jer smo u prevelikoj želji napravili puno tehničkih grešaka. Bilo je i za očekivati da sa takvom igrom nismo mogli više. Mađari su došli u izmjenjenom sastavu, ali svi ključni odbrambeni igrači su bili tu i to je i presudilo pobjednika. Nismo mogli protiv te čvrste odbrane, a primali smo dosta laganih golova. U Skoplje idemo bez “bijele zastave”, jer je i ova utakmica na momente pokazala da ovaj mladi tim može odigrati korektno i nositi se sa jačim protivnikom.

Adnan Šabanović, golman i najbolji pojedinac reprezentacije BiH: Ova utakmica je samo dokazala da je Mađarska bolja reprezentacija u ovom trenutku i da mi u ovakvom sastavu nismo mogli više. Puno smo griješili, ali smo svi skupa ostavili srce na terenu, dali svoj maksimum i to je možda i najvažnije u ovom trenutku reći.

{joomplucat:115 limit=28|columns=4}

Proudly powered by WordPress