Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Semira ambasadorica dobre volje na NY Fashion Weeku

Semira Hadžimehmedagić, predstavnica BiH na izboru ljepote Miss Global International, proglašena je ambasadoricom dobre volje na Sedmici mode u New Yorku. Ova 20-godišnjakinja iz Visokog će u septembru prošetati pistom na humanitarnom događaju fondacije United Colors of Fashion (UCOF), zajedno sa drugim poznatim modelima i nositi neke od kreacija svjetski proslavljenih dizajnera.

Potpredsjednica UCOF-a Veronica Rovegno izjavila je: “Mi smo modna organizacija sa humanitarnim ciljevima. Semiru smo izabrali kao ambasadoricu jer ona nije samo ikona ljepote već također je i preživjela rat. Moda i ljepota mogu biti iskorištene u humanitarne svrhe. Mi želimo pomoći onima koji imaju manje od drugih u zemljama trećeg svijeta, pogođenima ratom, bolestima ili prirodnim katastrofama.”

Dodala je i da u UCOF-u vjeruju kako je Miss BiH najbolji izbor za njihovu predstavnicu jer najbolje razumije siromašne.

“I sama je bila siromašna kao dijete u toku rata u Bosni i Hercegovini, a sada je Miss BiH, ikona ljepote i sjajna inžinjerka”, poručila je Rovegno.

Semirina biografija i fotografija našle su se na oficijelnoj web-stranici UCOF-a, gdje je napisano: “Miss BiH podržava našu misiju i želi pomoći da stupimo u kontakt i promijenimo živote neprivilegovane djece. Sretni smo što je Miss BiH 2011. naša ambasadorica i što će se pojaviti na našem humanitarnom showu u septembru.”

Hadžimehmedagić će na Jamajci predstavljati našu domovinu u poznatom turističkom odmaralištu Grand Palladium na Jamajci.

(sarajevo-x.com)

Proudly powered by WordPress